Technische Seo Tips

26 oktober 2019   |   door Sven Wesseling   |   
Geen enkele website kan zonder een sterke ruggegraat. En die ruggegraat is technische SEO.”

- Neil Patel, Kissmetrics.comU zag het al, in dit blog belichten we het begrip “technische seo” en hoe u uw eigen website met relatief simpele ingrepen op dit vlak kunt verbeteren. Hieronder leggen wij enkele richtlijnen/tips over technische seo aan u voor.

Zorg ervoor dat je website “vriendelijk voor mobiel” is!

In 2015 kwam er een grote update van het Google zoek algoritme uit. De bedoeling hiervan was om aan websites die mobile-friendly en responsive zijn voorkeur te geven in zoekresultaten. Er waren ten tijde van die update toen opeens veel van de grotere websites in de wereld die niet aan de criteria voldeden. Sindsdien ontkomen we er dus niet meer aan.

Los van het Google algoritme kunt u zich voorstellen hoe belangrijk het is, dat uw website responsive is en dus dit aspect van technische SEO heel goed doortimmerd wordt. Veel mensen zitten tegenwoordig 's avonds op de bank met hun mobiel. Je hoeft niet meer achter je laptop te kruipen om een vliegticket te bestellen.

Voor die alsmaar groeiende groep mensen wil je zorgen dat je website perfect in beeld komt op kleinere schermen. Mobiele telefoons hebben onderling afwijkende schermgroottes. Via uitzonderingsregels per schermgrootte wordt de website in de lay-out specifiek aangepast op een bepaalde schermgrootte. Dit is exact wat een responsive website goed regelt.

U kunt online uw website gratis laten controleren om te kijken hoe responsive hij daadwerkelijk is. De volgende online tools hebben deze functie:

Hubspot Website Grader
Google's mobile-friendly test
GTMetrix

De Hubspot Website Grader en GTMetrix geven uitgebreidere informatie over waar er aandachtspunten zijn op uw website.

Maak uw website zo snel als het kan!

Vergis u niet, de snelheid van uw website is zeer belangrijk. Een trage website krijgt van Google minder voorkeur bij het weergeven in de zoekresultaten. Zonde van alle content op je website als deze dus aan de trage kant is.

Algemeen bekende technische SEO tips voor een snellere website:

Optimaliseer alle afbeeldingen op uw website: Maak gebruik van bestandsformaten met compressie zoals JPG. Met de tool TinyPNG kunt u op de afbeeldingen nog verdere compressie toepassen. Dit kan wel een wat langer klusje zijn in het geval er veel afbeeldingen bewerkt moeten worden.
Browser caching inschakelen: Browser caching zorgt ervoor dat een gebruiker de website bestanden niet nog een keer hoeft te downloaden als hij de website vaker bezoekt. De website wordt in de cache (stukje gereserveerd geheugen) op de computer van de websitebezoeker opgeslagen. Dit voorkomt veel laadtijd. Het inschakelen van browser caching is een simpel karweitje.

Maak gemakkelijk een Sitemap aan.

Google kan aan de hand van de sitemap alle aparte webpagina's goed indexeren. Zo heeft Google een goed zicht op de structuur van uw website. Met de Google XML Sitemaps plugin kan u een sitemap genereren. Wordpress gebruikers kunnen hiervoor de Yoast SEO plugin gebruiken. Vervolgens dient u de sitemap in bij de Google Search Console en klaar is kees.

Een sitemap instellen is een makkelijk en kort werkje en dus zonde om te laten liggen,

Tot slot:

Wij raden u ook aan om uw website periodiek te her-evalueren op alle aandachtspunten die bij technische SEO om de hoek komen kijken. Zo blijven u én uw website bij de tijd! Mocht u er niet uitkomen of sterker nog: hier zelf helemaal geen tijd voor hebben, dan kunt u Mediastunt.nl inschakelen voor een vrijblijvende SEO scan.

Wij geven u dan technische SEO tips over waar nog winst voor uw website te boeken valt. Vervolgens pakken we op basis van no-cure-no-pay de aandachtspunten voor u aan. Ook kunnen wij u SEO tips geven die niet op het technisch vlak liggen. Wij leggen de teksten op uw website dan onder een loep. Een vrijblijvende SEO scan kunt u aanvragen via ons contactformulier.
Neem Contact Op

“Technische SEO tips” werd geschreven door Sven Wesseling, o.a. content specialist bij Nonstopmedia.nl. Geef hem hieronder een bump of een follow op social media!

Vraag vrijblijvend een technische SEO Scan aan

Wij brengen uw website gratis in kaart en kijken waar er aandachtspunten zijn op het gebied van technische SEO. Desgewenst voeren wij de nodige aanpassingen door voor u. In de meeste gevallen komen de kosten voor deze lichte aanpassingen aan uw website uit op nog geen € 100,-. Laaghangend fruit noemen wij dat bij Nonstop Media.

Heb je misschien een andere vraag? Hou je vooral niet in.